Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Sarenka napisał(a): A ladnie to tak pysznosciami sie wymieniac, a pozostale kolezanki jecza z apetytu!
Sarenko, z tej jednej porcji dla moich "robotników" wystarczyłoby na przynajmniej 2 koleżanki

Odp: co dzisiaj na obiad?

Buniu, sorki, ale kurek nie było a mąż przyjechał z kolegą bo razem będą "cuś" wiercić, wbijać i takie tam w garażu. Musiałam więc zrobić "męski" obiad czyli...big kotlet

(a paczuszka już gotowa jutro wysyłka)

Odp: Odp: Odp: Odp: Problem techniczny

Tit, witamy serdecznie!
hgg, Dobry - dzięki za wyjaśnienia teraz wiem o co chodzi i spokojnie idę gotować dalej

Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.

no przecież wiem!

Odp: Odp: Odp: Omlet Pomocy!

Dokładnie tak jak pisze tokijka - niepotrzebna mąka! Lekko roztrzepane jajka wystarczą + ew. minimalna ilość mąki...
Dodatki można wymieszać z jajkami, tak jak w omlecie hiszpańskim (https://gotujmy.pl/omlet-troche-hiszpanski,przepisy,47534.html ; https://gotujmy.pl/omlet-kolorowy,przepisy,45732.html) albo dodać na wierzch, ale gdy masa jest już prawie ścięta i dojdzie na talerzu, lub już po zdjęciu na talerz (https://gotujmy.pl/omlet-z-grzybami-lesnymi,przepisy,43162.html)

Odp: Odp: Problem techniczny

Buniu, mądrze prawisz! Ja, przynajmniej narazie, nigdzie się nie wybieram ku radości jednych a na złość innym...

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

Anula napisał(a): Pyza jestes wielka!Najszczersze gratulacje
Anula, wiem, że jestem wielka , ale ja kocham i gotować, i jeść...

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na śniadanie?

zrobiłam sałatkę i zjadłam dużą porcję