Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Dzien dobry - witam Wszystkich
podrażnię Was troszeczkę
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Buniu, masz po prostu fajne pomysły i zaskakujesz nas codziennie
Odp: Odp: Odp: Odp: Dzien dobry - witam Wszystkich
a, tam, figura!
mam ciacho!
Odp: Odp: Witajcie o poranku...
- Forum: Witajcie o poranku...
też dostałam takiego maila, to chyba działa prawo rynku
Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
świetna musi być ta wątróbka, ale kusisz!
Odp: Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
suszyłam jeszcze macierzankę...
a w ogóle to jeśli ktoś ma ochotę pooglądać więcej to zapraszam do mojej galerii na portalu grzybowym
http://galeria.grzybland.pl/main.php?g2_itemId=46078
Odp: Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
Wróciłam wczoraj z Podlasia. Miałam odpocząć, urlop przecież a narobiłam się jak dzika. Mimo suszy codziennie koszyk grzybów, które trzeba przecież oczyścić i przetworzyć. Wynikiem tych działań jest ponad 50 słoików marynat, sałatki z opieńkami i grzybów duszonych, zapasteryzowanych oraz kilkanaście litrów aromatycznego suszu w postaci krajanki podgrzybkowej i całych kapeluszy. Były też smażone i zamarynowane kanie. Powiem Wam, że po kilku dniach czuję się zagrzybiona...aż do weekendu
Odp: Odp: Tu serwis chwalimy :D
- Forum: Tu serwis chwalimy :D
Sarenko, ja Ci słodzić nie będę, ale ... z przyjemnością przeczytałam Twój post powyżej. Trochę żartu, szczypta złośliwości i wiele szczerości, za którą tak bardzo Cię lubię
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Śliczne te gołąbki! ciekawe jak smakują...
U mnie dzisiaj na obiadek gwiazdki z nieba czyli kluchy-leniuchy w nowej odsłonie
Odp: Odp: Wątek grzybowy.
- Forum: Wątek grzybowy.
Zębiak sinawy nazywa się teraz lejkoporek olszowy. Jadalny, ale niezbyt smaczny. Już młode mogą mieć kwaskowy smak a starsze okazy są łykowate. Nadają się ew. jako domieszka do innych grzybków jadalnych. Ten grzybek jest też ujęty na tzw. Czerwonej Liście Grzybów Wielkoowocnikowych ze statusem "R" czyli rzadkie i zasługujące na ochronę a ponieważ nie jest zbyt smaczny lepiej go nie zbierać i niech się rozmnaża.
Poza tym gratuluję pozysku!