Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: Wątek roślinny

żywokost lekarski

Odp: Odp: Wątek grzybowy.

Ewa, chyba pieczarka., ale mało informacji - gdzie rosła (las czy łąka i jakie drzewa w pobliżu), nie widać spodu kapelusza z blaszkami...trochę wygląda na p.leśną, ale....


Ja wróciłam z Podlasia i tam zaczął się pierwszy pojaw kurek - dużo, ale jeszcze dość małe...zebraliśmy prawie 4 kg
trafił się też jeden kraśniaczek i kilka muchomorów czerwieniejących, ale te ostatnie były mocno zamieszkałe ...
w ogródku była mała "plantacja" twardzioszków przydrożnych, pysznych na sosik, ale kolega potraktował je kosiarką

Uważajcie, zemsta będzie bolesna :-)

Wczoraj oceniłam bardzo krytycznie i na 1 pkt. kilka przepisów użytkowniczki iwa643. No cóż, moim zdaniem, większość jej przepisów jest na żenująco słabym poziomie. Ewidentnie idzie w ilość a nie jakość i, niestety, nie ona jedna... No, ale to tylko moje zdanie, do którego chyba (?!) mam prawo. Zostałam jednak szybko "ukarana". Prawie natychmiast pojawiła się ocena 1 przy mojej sałatce lunchowej od użytkownika Slajder21 (użytkownik bez jakiegokolwiek dorobku przepisowego) wraz z komentarzem, że przybrania za dużo :-))). Pojawiła się też kolejna jedynka w innym przepisie, od tego samego użytkownika, tym razem już bez żadnego komentarza...Oj, zabolało bardzo...
Może się czepiam, ale ten "zbieg okoliczności" i szybkość reakcji bardzo mnie zastanowił a potem rozbawił. Chyba założę sobie kilka kont i będę się "mścić"! A co, ja też mogę, prawda? Albo odejdę obrażona...jeszcze nie wiem... Podsumowując: uważajcie, stawiając komuś jedynki! Ktoś zapewne już czeka aby się "zemścić"...

Nie wytrzymałam...

Nie wytrzymałam dzisiaj i napisałam komentarze pod przepisami "mistrza" pioge7...
Nie rozumiem jak takie przepisy-gnioty przechodzą przez moderację! Przecież to jakiś bełkot! Spodziewam się teraz lawiny jedyneczek (chociaż ja tych bzdur nawet nie oceniam) od tego użytkownika albo jemu pokrewnych np. iwa643 - a tak w ogóle to coś mi się wydaje, że to jakieś konta jednej i tej samej osoby o bzdury z tym samym stylu ...
Zresztą, ja jak zwykle się pewnie czepiam, ale poczytajcie sami ich przepisy i będziecie mieli wtedy własne zdanie.
Żenadą jest i wstyd przynosi portalowi, że takie przepisy wygrywają miesięczne albo tygodniowe rankingi...Wydawało mi się, do czasu, że właścicielom strony zależeć będzie bardziej na jakości a coraz boleśniej dociera do mnie bylejakość i przykro mi z tego powodu bo, jak wielu innych, staram się i wstawiam tylko przepisy własnoręcznie przygotowane i sprawdzone.

Odp: Odp: Schab faszerowany w galarecie 2 - komentarze

Anulka, nie gniewaj się, ale czy to taka nowa moda robienia zdjęć potrawy ze sztućcami? Może się nie znam, ale mnie się nie podoba.
Taki schabik sam w sobie wygląda bardzo apetycznie więc po co ten widelec na zdjęciu? Sorki, to tylko takie moje rozważania...

Odp: Złamanie regulaminu nick Evi

to przepis tej samej autorki, dodany pewnie przez pomyłkę dwa razy - prawdopodobnie myślała, że się nie zapisał i dodała jeszcze raz (data ta sama, inna godzina) - nie wiem czy dobrze pamiętam, ale była swojego czasu jakaś awaria i część przepisów "się zgubiła" - może to było właśnie wtedy?

Odp: Odp: Chwalimy się;

Natala, jak jest taki komunikat to zanim wyślesz ponownie kliknij odświeżenie strony - czasami pomaga i pokazuje, że wiadomość się zapisała

Odp: Chwalimy się;

Natala, gratulacje dla syna! dla Ciebie też, że takiego mądrego chłopaka masz