Skórka pomarańczowa
- Forum: Skórka pomarańczowa
Jak długo może "siedzieć" w lodówce otwarte opakowanie skórki pomarańczowej?
Staż w Gotujmy: 4879 dni
Miasto: -
Jak długo może "siedzieć" w lodówce otwarte opakowanie skórki pomarańczowej?
U nas leje i leje i leje. Tęsknię za słońcem i bezchmurnym niebem, a mam niebo zasłonięte gęstymi ciemnymi chmurami, z których leci deszcz :/
ciasteczka napisał(a): Przyznajcie się u kogo w bloku już grzeją U nas lipa. Kaloryfery zimne. Na innych osiedlach już grzeją, a nasze jak zawsze na szarym końcu. Pranie schnie kilka dni. Koszmar jakiś :/ Po wyjściu z kąpieli człowiek ma gęsią skórkę bo można zamarznąć :/
U nas od kilku dni grzeją. Człowiek wraca zmarznięty z pracy lub zakupów i ma cieplutko w mieszkaniu
U nas paskudnie. Zimno szaro i ponuro. Na szczęście ogrzewanie włączone i można się nacieszyć ciepłem chociaż w mieszkaniu.
ciasteczka napisał(a): Jaki odkurzacz jest lepszy bezworkowy czy może taki, do którego kupuje się worki? Od kilku dni szukamy dobrego odkurzacza i zastanawiamy się co będzie lepsze.
My mamy workowy. Spisuje się dobrze. Nie hałasuje, dobrze się z nim pracuje i nie jest ciężki
biedroneczki napisał(a): skuter5 napisał(a): Jak długo gotujecie bigos?
My gotujemy bigos 3-4 dni. Codziennie dokładamy inne dodatki. Na koniec danie jest pełne niespodzianek
Mniam. Taki bigos gotowany tyle dni z mnóstwem składników musi być w smaku nieziemsko pyszny. Z chęcią bym go spróbował
robaczek napisał(a): Jak zrobić chrupiące frytki? Moje zawsze są miękkie i bez polotu
Dostałem kiedyś taką radę odnośnie frytek. Pokrojone na frytki ziemniaki obgotuj 3-4 minuty w wodzie z dodatkiem cukru. Następnie osusz i ostudź. Zimne obsmaż aż ziemniaki staną się szkliste. Wyjmij i poczekaj aż lekko ostygną. Następnie ponownie włóż go dobrze nagrzanego oleju i usmaż na rumiano. Tak robię od jakiegoś czasu i frytki smakują genialnie
biedroneczki napisał(a): Jakie są wasze ulubione składniki zupy jarzynowej? Bez jakiego warzywa nie możecie sobie wyobrazić tej właśnie zupy?
Ciężko powiedzieć bez jakiego warzywa nie wyobrażam sobie zupy jarzynowej Im ich więcej tym lepiej
Na pewno musi być marchewka ( niekoniecznie tylko pomarańczowa), ziemniaki, zielony groszek, kalarepa, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa. Czasem dodaję pokrojoną w prążki porę oraz kapustę białą
U nas pogoda barowa. Muszę wymyślić coś kolorowego na obiad, żeby się weselej zrobiło, bo przy tej pogodzie to można się załamać
Co zrobić, żeby nie opadały tak szybko? Na patelni super ekstra puszysty i grubiutki, a jak położę na talerz to płaski jak naleśnik:/