Sprzątam, gotuje i krzyżówki rozwiązuje i dziennie z racji zawodu księguję dokumenty. Jestem posiadaczką suczki bokserki i męża marudy hehehe.
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
W weekend był bigosik z młodej kapustki raz z ze świeżo upieczonymi bułeczkami a na drugi dzień z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, wczoraj schabowy i sałata ze śmietaną a dziś skromnie bo zapiekanka z makaronu.
Odp: Trójmiasto
- Forum: Trójmiasto
W Gdańsku na rynku restauracja rosyjska ależ mi tam smakował barszczyk oj aż sobie smaku narobiłam i w Sopocie przy molo w tej restauracyjce mają zawsze świeże rybki w obu nie drogo i smacznie. No i kiedyś były pyszne pączki z dziurka na Monciaku ale to już smak dzieciństwa brakuje mi zawsze tego okienka z tymi pączkami jak tam jestem.
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
A.B. napisał(a): w majowym,już jest w sprzedaży
tak numer 5/2011 dostępny od 13.04 2011 w kioskach i sklepach z prasą czy to takie dziwne, że gazety na maj ukazują się w kwietniu większość prasy tak wychodzi.
Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
A to i ja się pochwalę w środę w majowym numerze "Mój kochany pies" ukazał się mój artykuł i moja psica jako portret rasy ale także na jednej fotce pod artykułem o psie w ogrodzie jesteśmy bardzo dumni hehheheehh
Odp: Co dzisiaj na podwieczorek?
- Forum: Co dzisiaj na podwieczorek?
A w lodówce już czeka na popołudniową kawkę ciasto milky way
Odp: Odp: Zwierzęta
- Forum: Zwierzenta
dzejlo napisał(a): A to moja GLIZDA Sarunia. Ma 10 lat, a zachowuje się jakby miała max 2. Kochana MAŁPA
Ale ma fenomenalne uszyska, gratuluje psicy jest urocza
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Na dwa dni zrobiłam zupę węgierską to jutro sobie odpocznę od gotowania
Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
"Pizza"mięsna tzn płat mięsa mielonego rozłożony na dużej blasze a na to dodatki pieczarki z cebulką i papryczka marynowana trochę pomidorka i tarkowany ser. A do tego frytki też z piekarnika
"luzowanie" kurczaka
- Forum: "luzowanie" kurczaka
Mam prośbę, czy ktoś z Was umie "luzować"kurczaka lub kaczkę tzn usunąć kości tak żeby nie naruszyć jego konstrukcji tą czynność wykonuje się przed faszerowaniem kurczaka lub robieniem rolady. Mam ochotę zrobić roladę ale za diabła nie wiem jak zabrać się do tego usuwania kości. Stąd moja prośba o instrukcje jak to zrobić.
Odp: Odp: "luzowanie" kurczaka
- Forum: "luzowanie" kurczaka
caroline1983 napisał(a): Ja się uczyłam z tego: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=823
To jest instrukcja obrazkowa. Pierwszy raz zakończył sie powodzeniem A teraz to dla mnie pikus
Pamietaj tylko o dobrym nożu. Mi najlepiej pracuje sie wąskim nożem, typowo do filetowania. I koniecznie musi byc ostry. Mam cos podobnego jak na zdjęciu.
Dziękuje serdecznie i duża buźka o to właśnie mi chodziło