Jestem początkującą kuchareczką, wszystkiego dopiero się uczę. Korzystam póki co z Waszych przepisów, i podziwiam osoby które mają w swoim dorobku taki ogrom przepisów :)
Jestem pełna podziwu :) Pozdrawiam :)
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
- Forum: Masło czy margaryna?
bocius napisał(a): A ktoś jadł chlebek ze słoniną? (soloną)
Takich bomb nie jem
Odp: Odp: Masło czy margaryna?
- Forum: Masło czy margaryna?
Izunia2007 napisał(a): a ja maslo wkladam na 10 sekund do mikrofali i gotowe do smarowania
Tak a potem wkładasz je do lodówki, a potem znowu do mikrofali, i tak w kółko, to moim zdaniem to jest to samo co rozmrożenie czegoś i ponowne mrożenie.
Odp: Mit czy fakt?
- Forum: Mit czy fakt?
Z tą pietruszką to trafiliście w dziesiątkę Nie da jej sie przymocować za bardzo
Odp: Kilogram wątróbki - co z nim zrobic?
Racja Rada dla innych w podobnej rozterce, opanierować i na patelnię. Ja nie lubię ale są u mnie smakosze
Odp: pietruszka w ilosci przemyslowej, co zrobic?
JA tam nie lubię żadnych experymentów pietruszkowych ale lubię zjeść taką po prostu ugotowaną, więc zupa krem to by było coś. A najlepiej zetrzyj pietruszkę, seler, marchewkę na plasterki, pokrój cienko łodygę pora, wymieszaj i zamroź. Proporcje dowolne. Proponuję najwięcej marchewki. Potem do każdej zupy a szczególnie jarzynowej jak znalazł, sypiesz i już. A jak szybko
Odp: Mleko nie chce mi sie skwasić, nie wiecie o co chodzi?
Właśnie, tylko mleko z woreczka się skwasi, nie wspomnę o takim prosto od krowy. Mleko UHT tylko się zepsuje, a jaki smród, tragedia.
Odp: Pieczarki - myć czy obierać?
- Forum: Pieczarki - myć czy obierać?
Pieczarek i innych grzybów ja osobiście nie cierpię ale mama nigdy ich jeszcze nie obierała, no chyba że były jakieś mało białe.
Odp: Jak długo można przechwywać mięso w zamrażarce?
Oj na pewno trzy miesiące to jest krótki czas. Mam przecież w zamrażalniku kurczaki i króliki już hoho, długo, zawsze długo mam zapasy, a nie zdażyło się żeby coś z nimi było nie tak.
Odp: Z rogalików mi wyciekł dżem...
Hmm, może rogaliki (jeśli były drożdżowe ) były za małe. Robiłam w tłusty czwartek pączki (pierwszy raz w życiu), chciałam żeby dużo ich wyszło i robiłam takie malutkie. Dopóki nie urosły było ok, jak urosły, zaczęły się otwierać
Sklejałam je jakoś, ale jak się smażyły to porozpadały mi się na pół. Masakra.
Odp: Jaka kawa do ekspresu?
- Forum: Jaka kawa do ekspresu?
Chociaż nie posiadam expresu ciśnieniowego, to mogę polecić kawę Lavazza. Miałam w poprzedniej pracy taki gastronomiczny expres na wkłady, pyszna kawka. Pewnie droga jest
- < Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Następna >