Bolly

Bolly

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Makaron farfalle w masie bananowo-serowej

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki, efektowny deser. Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Bardzo dobry na domowe przyjęcia. Smacznego!

Makaron farfalle w masie bananowo-serowej

Składniki:

Makaron farfalle w masie bananowo-serowej

 

  • Składniki:
  • makaron Farfalle (kokardki) 100g
  • ser biały 200g
  • banany 3
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • Do ozdoby :
  • wiórki kokosowe
  • 3 kokardki (nie gotowane)

Sposób przygotowania:

Makaron farfalle w masie bananowo-serowej
1.) Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie 2.) Banany obieramy ze skórki, miksujemy do uzyskania koktajlu. 3.) W osobnej misce dobrze zmielony ser biały miksujemy dodając cukier waniliowy. 4.) Koktajl bananowy mieszamy z masą serową po czym dokładnie miksujemy. 5.) Makaron przekładamy do szklanej salaterki. Zalewamy go gotową masę serowo-bananową. 6.) Gotowy deser ozdabiamy według własnych inspiracji, [polecam na środku posypać wiórkami kokosowymi i ozdobić 3 kokardkami ( nie gotowanymi)]

Tagi:

makaron sery ser