Sposób przygotowania:
Makaron nitki do rosołu
1. Robimy makaron: Stolnicę podsypujemy mąką pszenną. Wykładamy kolejno mąkę pszenną wymieszaną z solą. Robimy dziurę w środku. Wbijamy surowe jaja, żółtka oraz dolewamy wodę. Zagniatamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki które wałkujemy dokładnie na płaskie placki. 3. Każdy taki placek nacinamy nożem drobniutkie paski aż powstanie " makaron" podsypujemy ponownie mąką żeby się nie skleiły. 4. Do dużego garnka wlewamy 4 litry wody. Solimy. Gdy zacznie wrzeć, wrzucamy makaron. Gotujemy 3-5 minut do momentu całkowitego wypłynięcia na wierzch garnka. 5. Marchew myjemy, obieramy i gotujemy. Gdy ostygnie, kroimy w kosteczkę. Dodajemy do odcedzonego uprzednio makaronu. Posypujemy natką pietruszki. Mieszamy.
Konczi
Mysiunia
Smakowita88
Mysiunia właśnie na tyle osób co mieliśmy robiliśmy sami makaron. Dużo osób mieszka 300 km od nas, a makaron został więc kupiliśmy pojemniki i rozdaliśmy każdemu:-) Nie gniewam się bo nie mam o co.
evita0007