izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Makaron z rukolą i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna, zdrowa i szybka w przygotowaniu sałatka.

Makaron z rukolą i natką pietruszki

Składniki:

Makaron z rukolą i natką pietruszki

 

  • 50 dag makaronu
  • 10 dag rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 15 dag pestek słonecznika
  • sól
  • czarny mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z rukolą i natką pietruszki
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody, odcedź. Rukolę oraz natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. krótko smaż z zieleniną na rozgrzanej oliwie. Makaron wymieszaj z gorącą zieleniną. Posyp parmezanem i uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Słonecznik możesz zastąpić pestkami dyni.

Tagi:

makaron rukola