Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem, tuńczykiem i jajkiem
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zostawić na chwilkę do ostygnięcia. Jajka ugotować na twardo, po ostygnięciu obrać je ze skorupek i w miarę drobno pokroić. Chłodny makaron i pokrojone jajka umieścić razem w misce.
Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić i dodać do makaronu i jajek. Cebulę i ogórki konserwowe pokroić i dodać do pozostałych składników umieszczonych w misce. Czosnek przecisnąć przez praskę ( można zetrzeć na tarce lub drobno posiekać) do wszystkich składników.
Do miski ze składnikami na sałatkę dodać około 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki musztardy i tyle jogurtu naturalnego, aby starczyło na wymieszanie sałatki,żeby sałatka nie była "za sucha". Wszystko wymieszać i doprawić sałatkę solą, pieprzem, słodką mieloną papryką i suszoną natką pietruszki.
Opcjonalnie można dodać do sałatki kukurydzę w puszce (ja akurat nie miałam, ale ten dodatek też na pewno będzie na plus dla smaku sałatki).
Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić i dodać do makaronu i jajek. Cebulę i ogórki konserwowe pokroić i dodać do pozostałych składników umieszczonych w misce. Czosnek przecisnąć przez praskę ( można zetrzeć na tarce lub drobno posiekać) do wszystkich składników.
Do miski ze składnikami na sałatkę dodać około 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki musztardy i tyle jogurtu naturalnego, aby starczyło na wymieszanie sałatki,żeby sałatka nie była "za sucha". Wszystko wymieszać i doprawić sałatkę solą, pieprzem, słodką mieloną papryką i suszoną natką pietruszki.
Opcjonalnie można dodać do sałatki kukurydzę w puszce (ja akurat nie miałam, ale ten dodatek też na pewno będzie na plus dla smaku sałatki).