Agata88

Agata88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Makaron z tuńczykiem i świeżym szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwa potrawa z makaronu, idealna na szybki obiad. Można użyć innego, dowolnego makaronu, w moim daniu jest to makaron muszelka.

Makaron z tuńczykiem i świeżym szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i świeżym szpinakiem

 

  • 400 g makaronu (dowolnego)
  • 185 g tuńczyka w oleju roślinnym (jedna puszka)
  • 300 g świeżego szpinaku

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i świeżym szpinakiem
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie (do miękkości). Tuńczyka podsmażamy na patelni. Dodajemy świeży szpinak i wszystko razem podsmażamy aż szpinak zmięknie.

Makaron polewamy zimną wodą. Odcedzony i ostudzony makaron przekładamy na patelnię i dokładnie mieszamy razem z tuńczykiem i szpinakiem.

Danie jest gotowe, podajemy na ciepło.
Makaron z tuńczykiem i świeżym szpinakiem
Podsmażamy tuńczyka na patelni razem ze szpinakiem.
Makaron z tuńczykiem i świeżym szpinakiem
Do tuńczyka i szpinaku dodajemy ugotowany makaron.