Sposób przygotowania:
Placki jabłkowe
Mleko, jajka, cukier, cukier wanilinowy, sól, mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i w misce dokładnie mikserem ubić na ciasto o dość rzadkiej konsystencji.
Obrane jabłka szara reneta zetrzeć w plasterki na tarce do ogórków, dodać do ciasta i łyżką wymieszać wszystko.
Olej rzepakowy rozgrzać na patelni, łyżką dużą nakładać porcje placków, na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony, podawać posypane pudrem cukrem.
Obrane jabłka szara reneta zetrzeć w plasterki na tarce do ogórków, dodać do ciasta i łyżką wymieszać wszystko.
Olej rzepakowy rozgrzać na patelni, łyżką dużą nakładać porcje placków, na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony, podawać posypane pudrem cukrem.
![Placki jabłkowe Placki jabłkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-jablkowe-568038.jpg)
![Placki jabłkowe Placki jabłkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-jablkowe-568039.jpg)
![Placki jabłkowe Placki jabłkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-jablkowe-568040.jpg)
![Placki jabłkowe Placki jabłkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-jablkowe-568042.jpg)
![Placki jabłkowe Placki jabłkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-jablkowe-568043.jpg)