Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem, jabłkiem i szparagami
1) Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente, odcedzamy i przekładamy do miski.
2) Na patelni rozgrzewamy olej.
3) Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię.
4) Czosnek obieramy, drobno kroimy i wrzucamy na patelnię do cebuli.
5) Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do cebuli i czosnku.
6) Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wrzucamy do reszty składników na patelnię.
7) Przyprawiamy dużą ilością pieprzu ognistego i ziołami prowansalskimi.
8) Następnie wrzucamy makaron i mieszamy.
9) Na koniec dodajemy pokrojone w grubsze kawałki szparagi, wszystko ze sobą łączymy i podajemy.
2) Na patelni rozgrzewamy olej.
3) Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię.
4) Czosnek obieramy, drobno kroimy i wrzucamy na patelnię do cebuli.
5) Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy do cebuli i czosnku.
6) Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wrzucamy do reszty składników na patelnię.
7) Przyprawiamy dużą ilością pieprzu ognistego i ziołami prowansalskimi.
8) Następnie wrzucamy makaron i mieszamy.
9) Na koniec dodajemy pokrojone w grubsze kawałki szparagi, wszystko ze sobą łączymy i podajemy.