Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jaglanka z jabłkiem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka jaglanka świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie na ciepło ale bardzo dobrze smakuje też na zimno.

Jaglanka z jabłkiem i cynamonem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jaglanka z jabłkiem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sicie.

Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy kaszę. Dodajemy również cukier, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 10-12 minut, mieszając od czasu do czasu.

Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kaszy razem z cynamonem. Mieszamy i zdejmujemy z palnika.
Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sicie.
Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
Do rondelka wlewamy mleko i dodajemy kaszę.
Jaglanka z jabłkiem i cynamonem
Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kaszy razem z cynamonem.