marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Malinki w szampanie.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Malinki zmiksować osobno,a potem sok zmieszać z szampanem i kostkami lodu w shakerze przez 15 minut.Rozlać do wysokich kieliszków i podawać.

Malinki w szampanie.

Składniki:

Malinki w szampanie.

 

  • 25 g.malin świeżych lub mrożonych,
  • 1 mała butelka szampana,
  • kostki lodu lub pokruszony lód,
  • cukier puder.

Sposób przygotowania:

Malinki w szampanie.
Malinki jeśli są mrożone,rozmrozić i zmiksować blenderem w nie-
-dużym garnku z cukrem pudrem.Otrzymany w ten sposób sok wlać wraz z szampanem do shakera,dodać 2-3 kostki lodu.Zmieszać energicznie przez 15 min.a potem rozlać do wysokich kieliszków z oszronionymi brzegami i dodać resztę lodu.

Tagi:

lody