Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Malinowa bomba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pychotka!

Malinowa bomba

Składniki:

Malinowa bomba

 

  • 45dag.świeżych lub mrożonych malin,
  • 3łyżki żelatyny,
  • 4 waniliowe serki homogenizowane,
  • 3łyżki maku,
  • 1\2szkl.śmietany kremówki,
  • aromat migdałowy,
  • 4łyżki cukru pudru,
  • 3jajka;
  • małe opakowanie podłużnych biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Malinowa bomba
Maliny umyć,kilkanaście odłożyć,resztę zmiksować.Żelatynę rozpuścić,mak sparzyć i zemleć.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem,wymieszać z serkami.Połowę masy wymieszać ze zmiksowanymi malinami,przełożyć ją do dużej miski rozsmarowując ją po dnie i bokach,następnie na różowy krem wyłożyć 1\3 białej masy.Do pozostałej dodać mak i 4krople aromatu migdałowego,wymieszać.Na biały krem wykładamy masę z makiem,a na samym wierzchu układamy biszkopty i schładzamy deser 3godz.Po upływie tego czasu,wykładamy go na półmisek,tak,że masa malinowa jest u góry,a biszkopty na spodzie,dekorujemy pozostawionymi malinami.

Tagi:

biszkopt mak