Sposób przygotowania:
Malinowa pianka
Do dwóch szklanek kruszymy po jednym ciasteczku kokosowym. Maliny płuczemy i wsypujemy do garnka. Dodajemy cukier, sok z cytryny i maliny wstawiamy na wolny ogień. Gotujemy kilka minut aż zaczną się rozpadać. Zdejmujemy z ognia i masę przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i łączmy z masą malinową. Odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Kremówkę (200g) ubijamy na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy mocno schłodzoną (ale niestężałą) masę malinową i mieszamy dokładnie na małych obrotach miksera. Masę przelewamy do szklanek i odstawiamy do lodówki do stężenia. Deser dekorujemy pozostałą śmietaną (100g), ubijamy ją z dodatkiem cukru pudru, i malinami. Smacznego :)
zbysiowa
Ela Dz
Madzia je też się podłączam :)
Cukiereczek13