justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Malinowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis jest na 12 sztuk. Należy je piec w 200stopniach

Malinowe babeczki

Składniki:

Malinowe babeczki

 

  • 0,6kg ciasta francuskiego drożdżowego
  • 120g cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • 4 białka
  • 1kg malin
  • masło i cukier puder

Sposób przygotowania:

Malinowe babeczki
Maliny umyć i pokroić na połówki. Foremki natłuścić masłem i wypełnić cienko ciastem francuskim. Ponakuwać, odstawić na 30 min żeby wyrosły, piec około 15 minut. Białka ubić na sztywno z cukrami po czym delikatnie połączyć z malinami. Masą ponapełniać babeczki piec jeszcze około 5 minut, aż masa zacznie się robić brązowawa. Gotowe posypać cukrem pudrem.