katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Malinowe placuszki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne placuszki, do zrobienia z owocami sezonowymi.

Malinowe placuszki.

Składniki:

Malinowe placuszki.

 

  • 1,5 szklanki maliny,
  • 4 szt białka,
  • 2 szt żółtka,
  • 1 szt cukier wanilowy,
  • 2 łyżki cukier,
  • 3 łyżki mąka,
  • 5 łyżek otręby pszenne

 

Sposób przygotowania:

Malinowe placuszki.
Pyszne placuszki, które robi się szybko i łatwo.Maliny umyć i osuszyć, lekko rozgnieść widelcem, odcisnąć nadmiar soku. Białka ubić, dodać cukier i utrzeć na sztywno, dodać żółtka, a następnie wymieszane razem - mąkę z otrębami. Na koniec dodać maliny. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Można podawać same, z bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Smakują i na ciepło i na zimno. Smacznego!