Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Malinówka Madiji

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna rozgrzewająca nalewka na chłodne dni

Malinówka Madiji

Składniki:

Malinówka Madiji

 

  • 1 kg malin
  • 0,5 kg cukru
  • 1 l wódki
  • Lub
  • 0,5 l spirutusu i 0,5 l wody

 

Sposób przygotowania:

Malinówka Madiji
Maliny opłukać i wsypac do szerokiego łoja. Zasypac cukrem i postawić na nasłonecznionym parapecie na 2 tygodnie. Co 1-2 dni wstrząsać słojem, aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie zlać sok- owoce można zostawić do ciast- i połaczyć z wódką lub spirytusem i wodą. Dobrze wymieszać, przelac do butelek i odstawić na kolejne dwa tygodnie.