Sposób przygotowania:
Malinowy deserek
Mleko, kremówkę, cukier i cukier waniliowy podgrzać w garnuszku, cały czas mieszając, aż cukry się rozpuszczą. Żelatynę wsypać do kubka, zalać odrobiną wrzątku i energicznie wymieszać i odstawić by napęczniała.
Kiedy mleko zacznie się gotować, odstawić je i odlać odrobinę mleka do żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę wlewać delikatnie do mleka i wymieszać dokładnie.
Gotową masę zostawić do ostygnięcia. Pucharki wypełnić masą, tak do połowy i odstawić do stężenia. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem zalać musem malinowym. Można udekorować miętą i owocami.
Kiedy mleko zacznie się gotować, odstawić je i odlać odrobinę mleka do żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę wlewać delikatnie do mleka i wymieszać dokładnie.
Gotową masę zostawić do ostygnięcia. Pucharki wypełnić masą, tak do połowy i odstawić do stężenia. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem zalać musem malinowym. Można udekorować miętą i owocami.