Sposób przygotowania:
Racuszki z truskawkami
Mąkę przesiać z z proszkiem do pieczenia i wsypać do miski. Do mąki dodać resztę składników, czyli jajka, maślankę, jogurt naturalny, olej, sól, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać wszystko mikserem na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcje. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przestudzić. Truskawki umyć i kroić wzdłuż na plasterki.
Usmażone racuszki przełożyć truskawkami, posypać cukrem pudrem oraz ozdobić listkami mięty.
Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką porcje. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przestudzić. Truskawki umyć i kroić wzdłuż na plasterki.
Usmażone racuszki przełożyć truskawkami, posypać cukrem pudrem oraz ozdobić listkami mięty.
Magdalena88
Jagodowa
szynszyla