szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Racuchy bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To ulubiony deser mojej córki. Mają intensywny, bananowy smak i najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe.

Racuchy bananowe

Składniki:

Racuchy bananowe

 

  • 2 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 2 szkl. mąki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 2 banany
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Racuchy bananowe
Jajka wymieszać z mlekiem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym.  Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać.

Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki , skropić sokiem z cytryny. Banany przełożyć do ciasta i delikatnie wymieszać.

Na patelni rozgrzać olej i płożyć po łyżce ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem.