olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Ryż z musem malinowym i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczny lekki deserek lub kolacja dla łasuchów. Ma mało kalorii i jest pyszny :)

Ryż z musem malinowym i brzoskwiniami

Składniki:

Ryż z musem malinowym i brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z musem malinowym i brzoskwiniami
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odsączyć z wody, ostudzić. Do pucharka włożyć 1/4 ostudzonego ryżu. Maliny przebrać, umyć i zmiksować na mus. Brzoskwinię umyć, wydrylować i pokroić w mniejsze kawałki. Do ryżu dodać trochę jogurtu, przykryć 1/4 musu malinowego i kilkoma kawałkami brzoskwini. Dodać cukier wanilinowy i troszkę cynamonu, znowu przykryć ryżem ( 2/4), musem malinowym, brzoskwiniami, cukrem, cynamonem. Nałożyć tak 4 warstwy i obficie posypać cynamonem.

Tagi:

ryż