marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Marcepanki z posypką.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Masło i czekoladę rozpuścić.Cukier puder przesiać przez sitko do masy czekoladowej,dodać resztę składników,masę ostudzić.Formować kulki.

Marcepanki z posypką.

Składniki:

Marcepanki z posypką.

 

  • 3 gorzkie lub deserowe czekolady,
  • 80 dag.pokruszonych biszkoptów,
  • 50 g.cukru pudru,
  • 50 g.masła,
  • 50 g.masy marcepanowej gotowej,
  • wiórki kokosowe lub kolorowa cukierkowa kaszka.

Sposób przygotowania:

Marcepanki z posypką.
Masło i czekoladę rozpuścić w średnim garnku,na małym ogniu,mieszając ciągle.Cukier puder przesiać przez sitko do naczy-
-nia z masą czekoladową,wsypać pokruszone biszkopty i pokruszoną gotową masę marcepanową,którą można nabyć w sklepie.Masę zostawić do ostygnięcia.Wiórki kokosowe lub kolorową cukierkową kaszkę rozsypać na talerzu.Z ostudzonej masy
formować małe kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych bądź cukierkowej kaszce.