Sposób przygotowania:
Marmoladki- cukiereczki
Umytą i oskrobaną marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Z cukru i wody ugotować syrop. wrzucić marchew i razem gotować dość długo, często mieszając, by nie przywarła do dna. Na końcu dodać aromat pomarańczowy.
Gotować dalej , dopóki masa nie zgęstnieje.
Wówczas wylać na półmisek wypłukany zimną wodą i po zastygnieciu pokrajać na kwadraciki.
Zdejmować nożem i posypywać grubym cukrem kryształem.
Z cukru i wody ugotować syrop. wrzucić marchew i razem gotować dość długo, często mieszając, by nie przywarła do dna. Na końcu dodać aromat pomarańczowy.
Gotować dalej , dopóki masa nie zgęstnieje.
Wówczas wylać na półmisek wypłukany zimną wodą i po zastygnieciu pokrajać na kwadraciki.
Zdejmować nożem i posypywać grubym cukrem kryształem.