alicecullen11

alicecullen11

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Masa czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Slodziutkie conieco na każdą okazję.

Masa czekoladowa

Składniki:

Masa czekoladowa

 

  • 150g czekolady mlecznej
  • 100g masła
  • 150g herbatników

 

 

  • Naczynia i nażędzia
  • 2 miski
  • 2 garnki
  • foremka do pieczenia ciasta (niewielka)
  • folia aluminiowa
  • łyżki, noże i takie tam sztućce ;P

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowa
1. Foremkę wyłuż folią aluminiową. Spód wyłuż jedną warstwą herbatników. reszte ciastek pokrusz w misce. 2.Połam czekoladę i włuż ją do drugiej miski. Miskę postaw na garnku z gorącą wodą. Poczekaj aż czekolada się rozpuści. 3.W drugim garnku rozgrzej masło z miodem, aż się zupełnie roztopią. Dodaj herbatniki i roztopioną czekoladę. Wymieszaj wszystko razem. 4.Teraz przelej wszystko do foremki. Wyrównaj nożem. Masę w foremce możesz ozdobić. Polać polewą, ozdobić śnieszką itp. Potem odstaw masę do lodówki i trzymaj tam ją puki nie zastygnie. Gdy będzie twarda wyjmij ją z folii i pokroj na kawałki. Smacznego!!! Wymażone słodkości na różne okazje.