mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Masa truskawkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa idealnie nadaje się do ciast.

Masa truskawkowa.

Składniki:

Masa truskawkowa.

 

  • 400 g serka waniliowego,
  • 0,5 kg truskawek,
  • 200 g jogurtu naturalnego,
  • 3 szt galaretka truskawkowa,
  • 3 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Masa truskawkowa.
Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą masę. Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wody i odstawiamy żeby wystygły. Do zmiksowanych truskawek dodajemy jogurt naturalny oraz serki homogenizowane. Gdy galaretka będzie pomału tężała wlewamy ją do masy i dokładnie mieszamy.
Wkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny. Masa świetnie nadaje się do ciast jak i również jako deser podawany np. z bitą śmietaną.