Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Melba budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

świetnie smakuje i dorosłym i dzieciakom

Melba budyniowa

Składniki:

Melba budyniowa

 

  • 6 szklanek mleka
  • 4 opakowania budyniu o smaku waniliowym
  • 12 dag masła
  • 3 łyżki budyniu
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej(jeśli nie masz nie dodawaj żaden problem)
  • 2 łyżki rodzynek
  • owoce sezonowe do dekoracji(takie jakie lubisz)

Sposób przygotowania:

Melba budyniowa
Budynie i mąkę rozprowadzić w 2 szklankach mleka. Resztę mleka zagotować z dodatkiem masła. Połączyć z budyniem, dodać bakalie i zagotować, ciągle mieszając. Gorący budyń przełożyć do okrągłej formy i odstawić do ostygnięcia. Następnie chłodzić w lodówce 6 godzin. Wyłożyć na talerz udekorować owocami.