marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Melony w kremie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam do przyrządzenia deseru jest prosty i szybki w przyrządzeniu a jaki pyszny.

Melony w kremie

Składniki:

Melony w kremie

 

  • 1 mały melon
  • 20 dag twarogu śmietanowego
  • 5 dag ciastek migdałowych
  • 3-4 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • melisa cytrynowa do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Melony w kremie
Ciasteczka migdałowe kruszymy na małe kawałki. Następnie twaróg ucieramy z mlekiem, cukrem i sokiem z cytryny oraz 2/3 pokruszonych ciastek. Następnie należy przekroić melona na połowę i usunąć pestki. Później jedną połówkę pokroić na cieniutkie cząstki. Z drugiej połowy melony wyciąć małe kuleczki specjalnym narzędziem. Kulki i cząstki melona skropić likierem, włożyć do lodówki. Wyjąć zaraz przed podaniem gościa, podawać serem twarogowym. Do dekoracji posypać ciasteczkami i listkiem melisy. Smacznego ; )

Tagi:

ciastka