Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Migdałowe truskawki z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne truskawki z kruszonką

Migdałowe truskawki z kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Migdałowe truskawki z kruszonką

 

  • Na 6 małych porcji:
  • 18 truskawek
  • 6 łyżeczek mielonych migdałów
  • 6 łyżeczek cukru brązowego
  • Kruszonka:
  • 50 g zimnego masła
  • 70 g mąki
  • 2 łyżki cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe truskawki z kruszonką
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w kawałki. Rozłożyć do 6 kokilek (można zrobić deser w jednym naczyniu). Każdą porcję owoców posypać połową łyżeczki cukru brązowego i połową łyżeczki mielonych migdałów. Zimne masło, mąkę i cukier waniliowy posiekać, rozetrzeć w palcach na kruszonkę, posypać deserki (ja starłam ciasto na tarce jarzynowej). Każdą porcję posypać połową łyżeczki mielonych migdałów. Piec ok. 20 minut w 180stopniach. Lekko przestudzić i podawać na ciepło z dodatkiem bitej śmietany
Migdałowe truskawki z kruszonką
Truskawki umyć usunąć szypułki i pokroić w kawałki Rozłożyć do 6 kokilek
Migdałowe truskawki z kruszonką
Każdą porcję owoców posypać połową łyżeczki cukru brązowego i połową łyżeczki mielonych migdałów
Migdałowe truskawki z kruszonką
Zimne masło mąkę i cukier waniliowy posiekać rozetrzeć w palcach na kruszonkę posypać deserki Każdą porcję posypać połową łyżeczki mielonych migdałów Piec ok 20 minut w 180stopniach