patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Migdałowo-owocowy koktajl

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny koktajl na bazie mleka migdałowego z jabłkiem, gruszką oraz zarodkami pszennymi. Polecam idealny na śniadanie.

Migdałowo-owocowy koktajl Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowo-owocowy koktajl

 

  • 150 ml mleka roślinnego np. migdałowego
  • 1 Jabłko
  • 1 gruszka
  • 2 łyżeczki zarodków pszennych

Sposób przygotowania:

Migdałowo-owocowy koktajl
Jabłko i gruszkę myję dokładnie. Wykrawam środek i kroję na mniejsze kawałki.

Do kubka blendera wkładam umyte i pokrojone na mniejsze kawałki owoce.
Następnie dodaję dwie łyżeczki zarodków pszennych.

Na sam koniec wlewam schłodzone mleko migdałowe.

Oczywiście można użyć innego mleka roślinnego. Całość dokładnie blenduję.  
Migdałowo-owocowy koktajl
Do kubka wkładam umytą i pokrojoną gruszkę.
Migdałowo-owocowy koktajl
Następnie dodaję jabłko umyte i pokrojone.
Migdałowo-owocowy koktajl
Następnie dodaję zarodki pszenne do kubka i owoców.
Migdałowo-owocowy koktajl
Na sam koniec wlewam mleko migdałowe. Blenduję.

Tagi:

owoce koktajl