kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Koktajl jagodowo-ananasowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Owocowe koktajle są niezastąpione – nie tylko przepyszne ale też zdrowe. Świetnie sycą, dzięki czemu z powodzeniem zastąpią jeden z posiłków.

Koktajl jagodowo-ananasowy

Składniki:

Koktajl jagodowo-ananasowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl jagodowo-ananasowy
Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w dowolne kawałki. Miksujemy w blenderze kubełkowym do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pokrojonego w plasterki banana, a następnie jogurt naturalny i jagody. Na końcu dolewamy zalewę z ananasa.

Jest ona bardzo słodka, dlatego lepiej wlać najpierw część i sprawdzić czy koktajl nie jest dla nas za słodki. W upalne lato jogurt warto podzielić na mniejsze porcje, włożyć do zamrażalki i zmiksować. Otrzymamy super orzeźwiające smoothie. Koktajl posypujemy płatkami migdałowymi.