justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Migdałowo rumowa kawka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis dość łatwy i może banalny ale taka kawka jest naprawdę pyszna, zamiast rumu można dodać 2 kropelki olejku rumowego.

Migdałowo rumowa kawka.

Składniki:

Migdałowo rumowa kawka.

 

  • 2 łyżki ulubionej kawy sypanej
  • 2 łyżki rumu
  • 2 kropelki olejku migdałowego
  • mleko
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Migdałowo rumowa kawka.
Kawę wsypujemy do szklanki i w 3/4 zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Należy odczekać jakieś 3 minuty żeby się zaparzyła. Po tym czasie wsypujemy cukier, wlewamy rum i olejek migdałowy. Do pełna dolewamy zagotowanym mlekiem. (mleko może być również zimne)

Tagi:

kawka kawa