KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Mini beziki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Większość z nas próbowała jedynie bezików ze sklepu, najlepiej smakują jednak te domowe, Spróbujcie sami!

Mini beziki

Składniki:

Mini beziki

 

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • 25 dag cukru pudru

Sposób przygotowania:

Mini beziki
Cukier puder przesiewamy z cukrem waniliowym i dodajemy szczyptę soli. Ubijamy białka na sztywno dodając do nich cukrową mieszankę. Powinna powstać nam sztywna masa, którą to przekładamy do rękawa cukierniczego. Jeśli nie mamy rękawa to nic straconego! możemy zwinąć pergamin w rożek i uzyskamy ten sam efekt. Jeszcze innym sposobem jest nałożenie masy do woreczka plastykowego z dziurką. Możemy też po prostu nakładać ją łyżką. Na blasze rozwijamy pergamin i układamy dowolnie malutkie, kręcone beziki. Piekarnik powinien być rozgrzany do 120 stopni. Beziki niech leżakują tam ok. godziny. Smacznego!