Sposób przygotowania:
Migdałowe kulki energetyczne z cynamonem
🔘 Migdały i daktyle namoczyć w wodzie przez noc, następnie odcedzić i pozwolić im odkapać i trochę oschnąć.
🔘 Masa daktylowa: blenderem ręcznym zmiksować migdały i daktyle ( może zostawić małe kawałki - daje to świetny zgryz ). Następnie dodać płatki owsiane, masło migdałowe, cynamon, kardamon, wlać wodę po moczeniu daktyli i wymieszać dokładnie łyżką. Później ponownie wszystko razem krótko zmiksować blenderem ręcznym, na lepką, plastyczną masę.
🔘 Z przygotowanej masy daktylowej, rękami posmarowanymi olejem kokosowym uformować małe kulki. Kulki energetyczne można skonsumować natychmiast lub wstawić do lodówce na kilka godzin, bo wtenczas smakują znacznie lepiej.
🔘 Masa daktylowa: blenderem ręcznym zmiksować migdały i daktyle ( może zostawić małe kawałki - daje to świetny zgryz ). Następnie dodać płatki owsiane, masło migdałowe, cynamon, kardamon, wlać wodę po moczeniu daktyli i wymieszać dokładnie łyżką. Później ponownie wszystko razem krótko zmiksować blenderem ręcznym, na lepką, plastyczną masę.
🔘 Z przygotowanej masy daktylowej, rękami posmarowanymi olejem kokosowym uformować małe kulki. Kulki energetyczne można skonsumować natychmiast lub wstawić do lodówce na kilka godzin, bo wtenczas smakują znacznie lepiej.