Sposób przygotowania:
Miód pitny z goździkami.
Miód wlać do niewielkiego garnuszka i zagotować lekko na małym
ogniu.Chwilę potem wrzucić do miodu parę goździków na 2-3 min.
i potrzymać,aby zapach i smak przeszedł w miód.Przelać miód
do kamionkowych kubeczków.Sok z cytryny wycisnąć w wyciskarce i wybrać pestki łyżeczką,a sok dodać do grzanego miodu po 1-2 łyżeczek do każdego kubeczka.Podawać na ciepło.
ogniu.Chwilę potem wrzucić do miodu parę goździków na 2-3 min.
i potrzymać,aby zapach i smak przeszedł w miód.Przelać miód
do kamionkowych kubeczków.Sok z cytryny wycisnąć w wyciskarce i wybrać pestki łyżeczką,a sok dodać do grzanego miodu po 1-2 łyżeczek do każdego kubeczka.Podawać na ciepło.