Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Miseczki z pomarańczy i marakui

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny deser z bogactwem kwasu foliowego i beta-karotenu

Miseczki z pomarańczy i marakui

Składniki:

Miseczki z pomarańczy i marakui

 

  • 2 pomarańcze (400 g)
  • 1 łyżka miodu
  • 1 dojrzała markuje (200 g)
  • Szczypta cynamonu,
  • Listki świeżej mięty do przybrania

Sposób przygotowania:

Miseczki z pomarańczy i marakui

Przekrój pomarańcze na połówki i wyjmij środki, podziel na cząstki. Cząstki włóż do połówek pomarańczy. Z marakui wyjmij łyżką miąższ wraz z pestkami i ułóż go na cząstkach pomarańczy. Posyp szczyptą cynamonu i udekoruj listkami świeżej mięty.


  80  kcal/porcję.


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.