WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 976]

Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mizeria z ogórków gruntowych przyprawionych solą, pieprzem i octem ze szczypiorkiem, z koperkiem i sosem czosnkowym zamiast śmietany.

Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa

 

  • 3 średnie ogórki gruntowe
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • szczypiorek
  • ok. 2 łyżki sosu czosnkowego
  • 1 łyżka octu

Sposób przygotowania:

Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa

ETAP 1:

Ogórki opłukać i obrać ze skórki. Pokroić na cieniutkie plasterki i wrzucić do miseczki. Doprawić je według uznania solą, pieprzem i niecałą łyżką octu.

Kilka gałązek koperku posiekać i dodać do ogórków. Kilka gałązek szczypiorku drobno pokroić i również dodać do ogórków. Wszystko dokładnie wymieszać.

Na koniec dodać sos czosnkowy własnej roboty lub kupny (ja użyłam gotowego w butelce) i jeszcze raz wszystko wymieszać z sosem.

Podawać jako dodatek do obiadu.

Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa
Sos czosnkowy dodany do ogórków wymieszanych ze szczypiorkiem i koperkiem
Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa
Pokrojony drobno szczypiorek dodany do ogórków
Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa
Posiekany koperek dodany do pokrojonych ogórków
Mizeria koperkowo - szczypiorkowo - czosnkowa
pokrojone ogórki doprawione sola, pieprzem i octem