Sposób przygotowania:
Surówka z fenkułu
1. Fenkuł przekroiłam na pół i wycięłam z niego twardy środek. Resztę opłukałam i poszatkowałam.
2. Wrzuciłam do miski, dodałam 1 łyżeczkę soku z cytryny i sól i zostawiłam na 20 minut aż koper zmięknie.
3. Jabłko obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach i skropiłam lekko cytryna, żeby nie sczerniało.
4. Marchew obrałam, umyłam i również starłam na grubych oczkach.
5. Wszystko wymieszałam, dodałam posiekana natkę pietruszki, oliwę, doprawiłam pieprzem i odrobina cukru do smaku.
2. Wrzuciłam do miski, dodałam 1 łyżeczkę soku z cytryny i sól i zostawiłam na 20 minut aż koper zmięknie.
3. Jabłko obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach i skropiłam lekko cytryna, żeby nie sczerniało.
4. Marchew obrałam, umyłam i również starłam na grubych oczkach.
5. Wszystko wymieszałam, dodałam posiekana natkę pietruszki, oliwę, doprawiłam pieprzem i odrobina cukru do smaku.
![Surówka z fenkuła Surówka z fenkuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-fenkula-513307.jpg)
![Surówka z fenkuła Surówka z fenkuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-fenkula-513309.jpg)
![Surówka z fenkuła Surówka z fenkuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-fenkula-513310.jpg)
![Surówka z fenkuła Surówka z fenkuła](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-fenkula-513311.jpg)