Sposób przygotowania:
Mleczno-czekoladowa smakowitość
Mandarynkę umyć, sparzyć i zetrzeć skórkę. Przekroić na pół i wycisnąć sok ( drugą połówkę zjeść:)). Skórkę i sok dodać do rondelka, dodać czekoladę i 2 łyżki mleka. Rondelek pozostawić na garnku z gotującą się wodą i rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej dokładnie mieszając cały czas. Gdy czekolada się rozpuści wlać mleko i dokładnie rozprowadzić czekoladę. Zdjąć z garnka i rondelek postawić na ogniu i porządnie zagrzać, ale nie doprowadzić do zagotowania. Zdjąć z ognia wlać do ulubionej filiżanki i pic póki gorące. Można dodać kostkę czekolady do filiżanki (ja dodałam ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo kostka utonęła w napoju:-)) Świetnie poprawia humor i przywołuje atmosferę świąt tym dodatkiem mandarynki. Smacznego!