marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mleko kokosowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mleko wlać do garnuszka i podgrzać,na małym ogniu do letniej temperatury.Zdjąć z ognia,dodać trzy łyżki pełne mleka kokosowego.Wymieszać.

Mleko kokosowe.

Składniki:

Mleko kokosowe.

 

  • 1 karton mleka 3,2%,
  • paczka wiórków kokosowych lub puszka mleka kokosowego
  • cukier wg.uznania.

Sposób przygotowania:

Mleko kokosowe.
Wlać mleko z kartonu do średniego garnka i na małym ogniu doprowadzić napój do letniej temperatury,aby zabić bakterie.Zdjąć
po 5 minutach,wlać do miski i dolać mleko kokosowe skondensowane z puszki i zmieszać blenderem,dosładzając wg.
uznania.Potem schłodzić i rozlać do szklanek typu milkshake i
podawać.