p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Moje Cafe Latte

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje pyszne domowe Cafe Latte

Moje Cafe Latte Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Moje Cafe Latte

 

  • 2 łyżeczki kawy mielonej Jakobs Kronung
  • 150 ml mleka 1,5 %

Sposób przygotowania:

Moje Cafe Latte
Zaparzamy 1/2 filiżankę kawy z 2 łyżeczek kawy mielonej, przelewamy ją do naczynia z dzióbkiem. 150 ml mleka podgrzewamy w rondelku, ale nie gotujemy. Mleko wlewamy do szklanki kawowej. Spieniaczem do mleka ubijamy mleko aż mocno się spieni - piana powinna być bardzo gęsta. Środkiem od wlewamy cienkim strumieniem kawę za pomocą dzbanuszka z dzióbkiem, różne gęstości płynów oraz różna kolorystyka, powodują tworzenie się różnych kolorystycznie warstw kawy. Nie słodzę kawy więc nie dodawałam cukru.
Moje Cafe Latte
Zaparzamy 1/2 filiżankę kawy z 2 łyżeczek kawy mielonej, przelewamy ją do naczynia z dzióbkiem.
Moje Cafe Latte
Mleko wlewamy do szklanki kawowej. Spieniaczem do mleka ubijamy mleko aż mocno się spieni - piana powinna być bardzo gęsta.

Tagi:

kawa