Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Moje sledzie w oliwie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo proste i bardzo smaczne, szczególnie do ziemniaczków w mundurkach!

Moje sledzie w oliwie

Składniki:

Moje sledzie w oliwie

 

  • 0,5 kg matiasów
  • 2 cebule
  • sok z dużej cytryny
  • sól, cukier i pieprz mielony
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Moje sledzie w oliwie
Śledzie wymoczyć, pokroić w dzwonka. Cebule pokroić w kostkę. rozetrzeć ją lekko palcami z cukrem i sokiem z cytryny. Śledzie skropić sokiem z cytryny i ułożyć na półmisku. Popieprzyć i obłożyć cebulką. Polać dobrą oliwą; odstawić na ok. 20 min i można podawać. SMACZNEGO!