Sposób przygotowania:
Mrożona kawa z ciasteczkiem
Kawowy lód: kawę rozpuścić we wrzątku, ostudzić, przelać do foremki do lodu i zamrozić.
2 łyżeczki kawy rozpuścić we wrzątku, dodać cukru, zamieszać, ostudzić.
Kawę i mleko schłodzić w lodówce. Wymieszać. Rozlać do szklanek, wrzucić kawowy lód.
Śmietanę ubić. Nałożyć łyżką do szklanek. Polać mleczkiem skondensowanym.
Posypać pokruszonymi ciasteczkami i od razu podawać z długą łyżeczką albo grubą słomką
2 łyżeczki kawy rozpuścić we wrzątku, dodać cukru, zamieszać, ostudzić.
Kawę i mleko schłodzić w lodówce. Wymieszać. Rozlać do szklanek, wrzucić kawowy lód.
Śmietanę ubić. Nałożyć łyżką do szklanek. Polać mleczkiem skondensowanym.
Posypać pokruszonymi ciasteczkami i od razu podawać z długą łyżeczką albo grubą słomką