kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Mrożone ciasto malinowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mrożone ciasto malinowe z kakao

Mrożone ciasto malinowe

Składniki:

Mrożone ciasto malinowe

 

  • 65 dag malin
  • 12 bezów
  • 3 łyżki gorącej wody
  • 600 ml śmietanki 36 %
  • 10 dag brązowego cukru
  • 2 łyżki kakao
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mrożone ciasto malinowe
Ubić śmietanę z cukrem. Kakao rozpuścić w ciepłej wodzie. Nie przerywając ubijania wlewać do śmietany. Pokruszyć biszkopty. Wymieszać. Owoce rozetrzeć widelcem i dodać do masy. Okrągłą blaszkę wyłożyć folią. Wlać masę. Włożyć do zamrażalnika na 4 godziny. Wyjąć. Wstawić do lodówki na godzinę. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać.