Sposób przygotowania:
Muffinki kokosowo - malinowe
Składniki suche mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe) połączyć i umieścić razem w jednym naczyniu. Składniki płynne umieścić i wymieszać w drugim naczyniu (jogurt naturalny, olej, jajka).
Składniki płynne przelać do składników suchych i wszystko razem ręcznie wymieszać. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto do papierowych foremek.
Na wierzch każdej foremki z ciastem układać po 3, czy 4 maliny.
Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki około 30 minut.
Składniki płynne przelać do składników suchych i wszystko razem ręcznie wymieszać. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto do papierowych foremek.
Na wierzch każdej foremki z ciastem układać po 3, czy 4 maliny.
Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki około 30 minut.
lukrowanepierniczki