Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z borówkami
W osobnym naczyniu wymieszać ze sobą składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao), a w oddzielnym składniki płynne (mleko, olej, jajko). Składniki płynne przelać do składników w postaci proszku. Wszystko ręcznie wymieszać.
Do surowego jeszcze ciasta dodać umyte i osuszone borówki. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Przelewać kakaowo - borówkową masę do foremek do 2/3 wysokości.
Piec babeczki w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Do surowego jeszcze ciasta dodać umyte i osuszone borówki. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Przelewać kakaowo - borówkową masę do foremek do 2/3 wysokości.
Piec babeczki w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.