Sposób przygotowania:
Muffinki bananowe z borówkami
Banana rozgnieść, dodać do niego maślankę, olej i jajko. Wszystko razem wymieszać rózgą lub widelcem. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Do sypkich składników przelać składniki płynne rozmieszane uprzednio z bananem. Wymieszać i dosypać umyte borówki i znowu ręcznie wymieszać.
Blachę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto do foremek. Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 30 minut.
Do sypkich składników przelać składniki płynne rozmieszane uprzednio z bananem. Wymieszać i dosypać umyte borówki i znowu ręcznie wymieszać.
Blachę do pieczenia muffinek wyłożyć papierowymi foremkami. Nalewać surowe jeszcze ciasto do foremek. Wstawić babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec je przez około 30 minut.