Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Mus chrzanowy z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Elegancka przekąska świetnie nadająca się na karnawałowe bankiety jak i na kameralne domówki. Polecam serdecznie!

Mus chrzanowy z jajkiem

Składniki:

Mus chrzanowy z jajkiem

Mus chrzanowy

  • 2 łyżki chrzanu
  • 4 łyżki majonezu
  • 100 ml śmietanki 36%
  • sól
  • cukier
  • ocet jabłkowy

Dodatki

  • przepiórcze jajka
  • koperek
  • marynowane warzywa
  • słone paluszki

Sposób przygotowania:

Mus chrzanowy z jajkiem
Do miski włóż tarty chrzan i majonez, wszystko razem dokładnie wymieszaj. Mocno schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę, po czym dodaj ją do kremu chrzanowego i delikatnie połącz tak żeby piana nie opadła. Mus chrzanowy dopraw solą, cukrem i odrobiną octu jabłkowego, podawaj schłodzony w kieliszkach do shotów z różnymi dodatkami.